Studentenonderzoek toont aan: persoonlijk contact van groot belang voor de samenwerking tussen ondernemers en het onderwijs. Juist dit is lastig in de coronatijd.

Dit is een van de uitkomsten van het onderzoek dat derdejaars IT-studenten van De Haagse Hogeschool de afgelopen periode hebben uitgevoerd. In opdracht van de mkb digiwerkplaats (mkbdigiwerkplaats.nl) hebben de studenten onderzoek gedaan naar de digitaliseringsbehoefte van kleine ondernemers en hoe ondernemers te motiveren zijn om een IT-vraagstuk bij de mkb digiwerkplaats neer te leggen.

Brug tussen ondernemers en onderwijs
Persoonlijk contact lijkt essentieel in het slaan van een brug tussen ondernemers en onderwijs. Wanneer in persoon gesproken kan worden over de behoefte van de ondernemer en de mogelijkheden binnen onderwijs wordt het concreet, kunnen zorgen worden weggenomen en ontstaan mogelijkheden tot samenwerking. Zonder persoonlijk contact blijkt het lastig om elkaar te vinden. Terwijl de noodzaak tot digitaliseren door de cornonacrisis juist in een stroomversnelling is gekomen.

Toevallig informeel persoonlijk contact met ondernemers, zoals bijvoorbeeld tijdens beurzen of ondernemersevent, is nu natuurlijk moeilijk. Hiermee staat de mkb digiwerkplaats voor een uitdaging. Hoe in contact te komen met ondernemers?

Oproep
Er zijn namelijk volop mogelijkheden voor samenwerking. Ben je ondernemer en wil je bijvoorbeeld een app laten bouwen of samen met studenten kijken hoe een bedrijfsproces verbeterd kan worden met behulp van de inzet van data? Wij staan open voor een persoonlijk gesprek: mkbdigiwerkplaats@dutchinnovationfactory.nl.

X