Wordt jouw hobby je toekomstige werk?

Studeer in Zoetermeer: HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool

Ben jij een gamer en wil je zelf toffe games kunnen ontwikkelen? Vind je het leuk om te hacken en wil je de fijne kneepjes leren zodat je straks alles weet over cyber security? Of herken jij de kracht van data en wil je weten hoe je het maximale uit data kunt halen? Dan ben je een HBO-ICT’er. 

Met HBO-ICT ligt de wereld letterlijk aan je vingers. Want ICT komt overal terug. In apps, beveiliging, online betalen, in wifi-netwerken en nog veel meer. Met deze opleiding werk je aan tech-oplossingen voor de maatschappij of het bedrijfsleven. Daarmee kun je alle kanten op.

Playground for Digital Innovators

Tijdens de opleiding staat jouw talent centraal. Waar ben je goed in en welke kant wil je op? Jij kiest jouw route. Het eerste halfjaar leg je de basis tot specialist met brede blik. Je leert niet alleen ontwerpen en programmeren, maar ontwikkelt ook je skills voor analyse en adviseren. Na een half jaar verdiep je je in bijvoorbeeld software engineering of cyber security.

HBO-ICT, en dan?

Het ICT-werkveld is enorm breed.

Op de locatie Zoetermeer kun je software engineer worden en ontwikkel je producten die kunnen variëren van game tot webshop en van DigiD tot ov-chipkaart.

Je kunt ook cybersecurityspecialist worden, dan ken je de beveiligingsrisico’s en weet je hoe mens en organisatie zich hiertegen kunnen wapenen. Na je studie kun je aan de slag als ethical hacker, security adviseur of crisismanager en bind je de strijd aan met hackers en online misdaad zoals phishing mails.

Jij kiest jouw studieroute

In de Dutch Innovation Factory (DIF) word je onderdeel van een community van medestudenten, docenten, tech-specialisten uit bedrijfsleven en overheid. Je krijgt de ruimte om te focussen op de gebieden waarin jij excelleert. Je vult het onderwijsprogramma steeds meer zelf in, naarmate je verder komt in de studie. Je wordt stevig begeleid door docenten en experts uit de praktijk. We noemen deze vorm van onderwijs innovative development, omdat onze studenten al tijdens hun studie actief met innovatie bezig zijn. Bekijk deze video.

Locatie Zoetermeer: Dutch Innovation Factory

Studeren op de locatie in Zoetermeer is uniek. Want in de Dutch Innovation Factory werken onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers in één gebouw samen aan de ICT-innovaties van morgen. Op deze kleinschalige locatie krijg je veel persoonlijke aandacht en werken we teamgericht. Samen met je medestudenten en ondernemers in de DIF werk je aan projecten, met echte impact op de omgeving!

Werk jij mee aan de tech-oplossingen voor de toekomst?

Ondernemerschap is ook een belangrijk thema bij HBO-ICT. Om jouw ondernemerschap te ontwikkelen werk je samen met bedrijven aan challenges: actuele vraagstukken uit het ICT-werkveld. Je werkt samen aan opdrachten met succesvolle bedrijven zoals Tellick en RB Group. Diverse bedrijven in de Factory, zoals RB Group die wereldwijd succes heeft met een airline-app, zijn start-ups van alumni van HBO-ICT.

 

HBO-ICT wordt ook aangeboden op de vestigingen in Den Haag en Delft. Elke locatie heeft zo haar eigen sfeer en differentiaties.

 

  • Goed bereikbaar met het ov: bus, RandstadRail en trein
  • Voor alle profielen
  • Oplossingen bedenken waar mens, maatschappij en bedrijven echt iets aan hebben
  • Technologie combineren met creativiteit

Dus wil je doen wat je leuk vindt en je talenten verder ontwikkelen? Lees verder en meld je aan voor deze veelzijdige studie! 

“De DIF is een hele fijne werkomgeving. Het is er minder massaal dan bij andere hogescholen en er is ruimte voor persoonlijk contact.”

Janneke de Graaff

Software Engineering, uit interview in Streekblad

“Bij ICT dacht ik aan: technisch, dus erg ingewikkeld. Maar je bent met deze opleiding niet alleen bezig met computers, maar ook met mensen. Je bent eigenlijk een beetje de brug tussen mens en computer. We krijgen namelijk ook psychologie. Ik denk bij ICT nog steeds aan techniek, maar door hoe je het hier leert is het voor mij begrijpelijk geworden.”

Savannah Nurmohamed

van HHS-website

Software Engineering

De specialisatie Software Engineering leert je alles over het ontwikkelen van software. Jij weet straks hoe je een ICT-product ontwerpt, programmeert en test. En hoe je bijpassende software ontwikkelt die ook nog eens prettig en veilig functioneert. Je denkt mee met de gebruiker en zorgt ervoor dat het product er gelikt uitziet.

Als software engineer wil jij bijdragen aan innovatie in ons dagelijks leven. Je leert alles over stand-alone en web-based software, je ontwikkelt voor business-to-business en business-to-customer en bouwt web sevices en application services. Na de opleiding HBO-ICT richting Software Engineering ga je aan de slag als software engineer, programmeur of database-analist. Van game tot webshop en van DigiD tot ov-chipkaart. Wat ga jij maken?

Information Security Management

Alles wat met beveiligingsproblemen te maken heeft, lost een ICT’er met kennis van Information Security Management op. Chatten, surfen en online kopen en betalen doen we allemaal dagelijks. Die informatiestromen zijn kwetsbaar. Jij wilt de digitale wereld veiliger maken en kunt mensen en organisaties bewuster maken van online risico’s. Hierbij staan drie aandachtsgebieden centraal: mens, organisatie en techniek.

Jij leert tijdens de specialisatie Information Security Management hoe je medewerkers en organisaties bewust kunt maken van de beveiligingsrisico’s en weet hoe zij zich hiertegen kunnen bewapenen. Na je studie kunt je aan de slag als consultant, adviseur, informatiebeveiliger of cybersecurityspecialist en bind je de strijd aan met hackers en phishingmails. Door de breedte van de specialisatie kun je kiezen of je je ontwikkelt in de technische richting, of juist meer op organisatorisch vlak.

Innovative Development

Als je voor de differentiatie Innovative Development kiest, wil je uitgedaagd worden en kies je ervoor om je talenten optimaal te ontdekken en te ontwikkelen. Je gaat op de techcampus van de regio, de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer, onderdeel uitmaken van een community samen met medestudenten, docenten, overheid en bedrijfsleven. Deze community levert kennis en skills op die concreet bijdragen aan de innovatiekracht in de regio.

Je krijgt de ruimte om te focussen op de gebieden waarin jij excelleert waarbij we je geen vast programma aanbieden zoals bij de overige differentiaties het geval is. Je krijgt ruimte om dit te exploreren en wordt hierin begeleid door docenten in de rol van coaches met wie je per semester maatwerk-onderwijs inplant. Dit noemen we ook wel onderzoekend leren. Verwacht geen pretpakket: het is hard werken. Je gaat in multidisciplinair samengestelde projectteams werken aan hedendaagse vraagstukken die opdrachtevers – overheid en bedrijfsleven – bij de community gepitcht worden.

Of jij nu inzet op het business of technisch domein is op voorhand niet aan de orde omdat je focus ieder semester bijgesteld kan worden. In jaar 1 verdiep jij je wel binnen een van de disciplines. Zo kun je inzetten op Business, Data, Software of Security. De gemene deler is dat jij binnen een van de domeinen jouw talenten benut om te innoveren. Ga jij onderzoeken hoe de software van de toekomst in de gezondheidssector gebruikt kan worden? Een baanbrekende app op de markt brengen? Of fileproblematiek oplossen door de inzet van ICT?

X