yellow shape
black shape

IT-studenten van De Haagse Hogeschool maken bedrijf AVG-proof

13 december 2021

De wereld verandert in rap tempo, digitalisering is overal in ons leven. De MKB Digiwerkplaats koppelt studenten aan digitaliseringsvragen van bedrijven in het mkb. Ook bij Mariska Zandbergen (eigenaar Praktijk Ayla in Zoetermeer) keken IT-studenten van De Haagse Hogeschool naar de AVG en gaven advies over digitaal veilig ondernemen.

Mariska Zandbergen is Regenesis Healing Therapeut. “Mijn handen hebben zo veel energie dat ik negatieve energie die in het lichaam is opgeslagen door stres of trauma’s een boost geef. Hierdoor verdwijnen de lichamelijke klachten en gaan mensen weer vrolijk door het leven.”

MKB Digiwerkplaats
Toen Mariska hoorde van de projecten van de MKB Digiwerkplaats was zij direct geïnteresseerd. “Veel meer bedrijven in het mkb zouden van de projecten gebruik  moeten maken. Je wordt er echt wijzer van. Ik vind het belangrijk dat studenten kunnen leren in de praktijk. Daarnaast is het ook kosteloos.”

Praktijk Ayla AVG-proof
“Ik ben van de oude generatie; een kleine digibeet.” Mariska is klaar voor de volgende stap met haar bedrijf. Hoe kan Praktijk Ayla zo AVG mogelijk functioneren? De IT-studenten hebben haar geholpen met de nodige aanpassingen op de website omtrent de privacywet. “We hebben gekeken naar de verzekeringen en facturen en een mogelijke digitale kluis.”

Studenten helpen met de uitvoering, maar proberen ook de kennis van de ondernemers te verbreden. “De studenten hebben mij voor 100% bijgepraat over digitaal veilig ondernemen. Ik voel mij nu zelfverzekerder omtrent mijn digitale veiligheid richting de buitenwereld.”

Volgende opdracht
De volgende opdracht voor een groep studenten via de MKB Digiwerkplaats staat al gepland. “Studenten gaan kijken naar mijn socialmediakanalen. Ik heb daarover nog veel te leren. Hoe kan ik bijvoorbeeld mijn bereik vergroten? En welke kanalen passen bij mijn bedrijf?” Studenten gaan Mariska haar kennis rondom sociale media vergroten en een start maken met het vergroten van haar bereik, zodat zij in de toekomst haar eigen socialmediakanalen kan beheren.

Opdrachtgevers gezocht!
De MKB Digiwerkplaats bestaat uit studenten van mboRijnland, ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool. Onder begeleiding van docenten, coördinatoren en IT-professionals werken zij aan succesvolle projecten voor het mkb.

Op 10 januari start weer een nieuwe ronde projecten over de AVG, digitaal veilig ondernemen en de digitale stresstest. Ook kosteloos hulp nodig? Lees hier meer informatie en meld je aan bij de MKB Digiwerkplaats.