In Zoetermeer begint het jaar goed. De opleiding HBO-ICT  werkt met Innovative Development (ID) onderwijs aan in Dutch Innovation Factory. ID is een onderwijsvorm waarin je als student werkt met realistische IT-opdrachten. Tijdens de studie maak je meteen kennis met actuele vraagstukken. Zo leer je alle aspecten van software & game development, cyber security en Internet of Things direct in praktijk.

Echte opdrachten

In DIF werk je als student in een leeromgeving waar volop ruimte is om zelf aan de slag te gaan. Software maken, problemen onderzoeken en innovatieve oplossingen bedenken. Dat is wat je tijdens je opleiding doet. Je werkt in echte development teams, waarin je je in vier jaar ontwikkeld tot professional.
Dagelijks werken in Innovation labs, coaches uit de DIF bedrijfscommunity die je extra begeleiden en vraagstukken uit kenniscentra en het internationale bedrijfsleven, maken het studeren in Zoetermeer anders dan op een gewone hogeschool. In DIF zit je niet de hele dag in de klas, maar ben je vooral zelf aan de slag.
De rol van de docent begint met kennisoverdracht en wordt geleidelijk aan steeds meer coachend. Als student word je opgeleid om zelf de allernieuwste technologische kennis op te doen en toe te passen in coole projecten.
Als je je diploma in ontvangst neemt, ben je gelijk al junior professional  met een berg nuttige ervaring. Ook je technische bagage is uniek. Op een stevige basis als cyber security specialist of full-stack software developer spesialiseer jij je in de onderwerpen die je zelf interessant vindt. Bijvoorbeeld in de wereld van Internet of Things waarin software en hardware met elkaar praten.  Door te werken aan het autonoom rijdende vervoer tussen het station en de DIF, of als game expert die naast een educatieve game in de app store ook nieuwe mogelijkheden heeft gebouwd aan de digitale twin simulatie van het Nederlandse spoorwegennet.
Studenten ID maakten deze promofilm over Innovative Development in de DIF.

X