mkb digiwerkplaats gaat officieel van start! De subsidieaanvraag is – samen met die van vier andere werkplaatsen – goedgekeurd. Dit betekent dat zij van start kunnen om mkb’ers te ondersteunen in hun digitaliseringsbehoeften. De vier andere werkplaatsen zijn DOC mkb-werkplaats-digitalisering (Regio Drechtsteden), Digilab (Foodvalley), Digitale werkplaats Flevoland en Digitale werkplaats Regio Zwolle.

Bij mkb digiwerkplaats in de Dutch Innovation Factory helpen studenten lokale ondernemers met de digitale kansen, uitdagingen en mogelijkheden voor hun bedrijf.  “Juist in deze tijd blijkt technologie onmisbaar, overal schakelen we massaal over naar digitale oplossingen om de wereld draaiende te houden. Voor veel kleinere ondernemers is dit een enorme uitdaging, omdat ze niet over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken. Het brede mkb kan dus wel een steun in de rug gebruiken.” (Bron: Human Capitol Topsectoren)

De vijf nieuwste werkplaatsen hebben de ambitie om gezamenlijk meer dan 1.250 mkb-bedrijven te helpen. Daarvoor worden er naar schatting 4.300 studenten ingezet. mkb digiwerkplaats gaat samen met de andere werkplaatsen aan de slag om het mkb zo optimaal mogelijk te ondersteunen.

mkb digiwerkplaats
Wie? Studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland.
Waar? In de regio Den Haag – Delft – Zoetermeer vanuit de Dutch Innovation Factory.
In samenwerking met: gemeente Zoetermeer, gemeente Delft, gemeente Den Haag en provincie Zuid-Holland.

Volg de Dutch Innovation Factory op Facebook, LinkedIn en Twitter!

X