Gepubliceerd door het Dutch Innovation Park op 20 augustus 2020

Een van de eerste studenten aan de opleiding HBO-ICT in Zoetermeer is nu succesvol ondernemer op de plek waar het allemaal begon: Dennie Bastiaan startte in 2013 het softwarebedrijf Tellick, in de voor hem al welbekende Dutch Innovation Factory. Hij werkt hier samen met studenten aan de software-platformen van de toekomst.

Wie is Tellick?
Wie kan dat beter vertellen dan de oprichter zelf? “Tellick is een softwarebedrijf dat helpt bij de digitalisering van organisaties en de samenleving. We doen dat met een aantal diensten waar we goed in zijn, namelijk software ontwikkelen, software beheren en teams helpen het beste uit zichzelf te halen.” Ze zijn klein begonnen, maar dat reflecteert allerminst op de ambities van Tellick.

“Ik heb geen grootheidswanen, maar we moeten stoppen met klein denken.”

Projecten en innovaties
Het stoppen met klein denken vind je terug in elk aspect van Tellick. Een treffend voorbeeld is de ontwikkeling van een klaar-voor-gebruik Virtual Reality-platform. Tellick ziet het als haar missie om het nog vaak te dure VR bereikbaarder te maken voor bedrijfsprocessen. Onder meer door een betaalbare software aan te bieden in de vorm van een Content Management Systeem (CMS). Door een gebruiksklare software aan te bieden hoopt Tellick de stap naar VR minder groot te maken.

“Continuous improvement maakt dat we altijd kritisch blijven op onszelf en ons werk, zodat we blijven verbeteren. Innovatie staat hierbij centraal.”

Deze software, Tellick Experience genoemd, kan worden ingezet om moeilijk bereikbare plekken dichter naar huis te brengen. Denk hierbij aan een virtuele rondleiding in een museum. Ook leent deze technologie zich voor trainingen, bijvoorbeeld in de zorg, of voor het behandelen van PTSD. Het uitgangspunt is om deze software voor studenten en non-profitorganisaties gratis aan te bieden. Vanaf volgende maand gaat de pilot van start.

Successen
Het afgelopen jaar heeft Tellick mooie successen behaald. De grootste uitblinkers zijn de twee apps die in samenwerking met studenten van De Haagse Hogeschool zijn ontwikkeld voor vervoersbedrijf HTM.

“Ons professioneel kompas is altijd hetzelfde: we gaan voor slimme, innovatieve, digitale oplossingen die organisaties en mensen helpen effectiever te zijn.”

De eerste app helpt conducteurs makkelijker met elkaar te communiceren. De tweede app laat aan mensen op het perron weten waar ze het beste in kunnen stappen in de tram, op basis van hoe druk het per coupé is. Dit wordt op een privacy-vriendelijke manier gemeten, door middel van lichaamstemperatuur. LED-strips op het perron geven dan aan waar het beste in te stappen. Met deze innovatieve app heeft de studentengroep in februari 2019 de Zoetermeerse Innovatieprijs gewonnen!

Samen met studenten
Studenten vormen een onmisbaar onderdeel van Tellick. Op dit moment bestaan de werknemers namelijk uit (pas afgestudeerde) studenten. “Het is een groep grote talenten waar ik compleet op kan vertrouwen. We doen het echt samen.”

De samenwerking met studenten is erg belangrijk voor Tellick. Oprichter Dennie kan zich nog goed herinneren hoe het was om te studeren aan de opleiding, en wil studenten dan ook graag betrekken in de bedrijfsprocessen: “Ik probeer studenten aan te moedigen om langs te komen. Ik organiseer bijvoorbeeld pizzasessies. Dan komen we bij elkaar om samen het jaarlijkse Google I/O congres te bespreken, onder het genot van pizza’s.” De huidige maatregelen rondom corona mogen de pret niet drukken. Volgens Dennie lijkt de afstand namelijk kleiner geworden via Teams, studenten kloppen nu makkelijker aan dan op de fysieke deur.

Toekomstvisie
Wat ligt er in de toekomst? Een grotere speler worden op de Europese markt als het aan Dennie ligt: “We gebruiken nu platforms die vooral in de Verenigde Staten worden ontwikkeld. Laten we dit dichter naar huis brengen door zelf platforms te ontwikkelen. Meer platform-gericht denken. Tellick wil de stevige fundering hiervoor leggen, het center of expertise worden.”

Wil je meer weten over Tellick, stagemogelijkheden of de ontwikkeling van het VR-platform Tellick Experience? Neem dan contact op met Dennie Bastiaan via dennie@tellick.nl of neem een kijkje op de website: www.tellick.nl.

Volg de Dutch Innovation Factory op Facebook, LinkedIn en Twitter!

X