yellow shape
black shape


DE HAAGSE HOGESCHOOL

De Haagse Hogeschool biedt de voltijdsopleidingen HBO-ICT en Applied Data Science & Artificial Intelligence aan in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. De opleidingen in Zoetermeer zijn de eerste stap naar een succesvolle carrière met baangarantie.

Het Dutch Innovation Park is de Playground for Digital Innovators. Tijdens jouw opleiding word je onderdeel van de Dutch Innovation Community samen met medestudenten, docenten, tech-specialisten uit het bedrijfsleven en de overheid.

Studeren in Zoetermeer
Studeren op de locatie in Zoetermeer is uniek, want in de Dutch Innovation Factory werken onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers samen in één gebouw aan de ICT-innovaties van morgen. Op deze kleinschalige locatie krijgen studenten veel persoonlijke aandacht van de docenten. Studenten en ondernemers werken in de Factory samen aan projecten met échte impact op de omgeving.


HBO-ICT
Toffe games ontwikkelen? Hacken? Of alles leren over cybersecurity? Dan ben jij bij de opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool aan het goede adres. Met HBO-ICT ligt de wereld letterlijk aan je voeten, want ICT komt overal terug: in mobiele applicaties, beveiliging, online betalen, wifinetwerken, etc. Met deze opleiding wordt gewerkt aan de tech-oplossingen van morgen.

Differentiaties
Tijdens de opleiding staat jouw talent centraal. Het eerste halfjaar leer je het vakgebied ICT in de volle breedte kennen. De keuze voor een differentie wordt pas na het eerste semester gemaakt. De opleiding HBO-ICT bestaat uit vier differentiaties, waarvan Innovative Development en Information Security Management worden gegeven in het clubhuis van het Dutch Innovation Park.

Innovative Development
De differentiatie Innovative Development is geen traditionele studie met hoor- en werkcolleges, maar werk je samen met andere studenten in kleine groepen aan challenges om digitale oplossingen te bedenken voor problemen waar bedrijven en organisaties tegenaan lopen. Je komt naast het projectmatig werken in verschillende teams veel te weten over de verschillende aspecten van ICT, zoals programmeren, code schrijven en het bedenken van systemen.

Information Security Management
Tijdens de differentiatie Information Security Management ga je de strijd aan tegen cybercriminelen. De docenten leren jou over veiligheidsrisico’s in kaart brengen en bedenken hoe een systeem gebouwd wordt met het hoogst mogelijke security niveau. Hackers komen hierdoor niet in de systemen waardoor de veiligheid van gebruikers en data gewaarborgd blijven.

Nieuwe bachelor: Applied Data Science & Artificial Intelligence
Luister je toevallig naar Spotify terwijl je dit leest? Of heb je gisteren iets gekocht in een webshop? Bij alles wat je online doet, produceer je data. Met die data kunnen organisaties allerlei slimme voorspellingen doen. Zo weet Netflix welke series jij leuk vindt en kan een creditcardmaatschappij fraude opsporen.

Nieuwsgierig naar hoe dit allemaal werkt? Een data scientist maakt het leven makkelijker voor ons allemaal. Tijdens de opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence leer je het verschil maken in allerlei sectoren. Van gezondheidszorg tot landbouw en van marketing tot recht of ontwikkelingshulp!

Tijdens de opleiding is de mogelijkheid om het onderwijsprogramma te vormen naar de eigen interesses, zoals het kiezen voor specifieke projecten uit verschillende branches. Ook kun je met een keuzemodule, minor en natuurlijk stage en afstuderen jouw route uitstippelen.

Met de inzet van data science en artificial intelligence kan je …

… de beste opstelling en speelwijze bepalen (sport)
… slimme verwarmingssystemen ontwikkelen (duurzaamheid)
… hackers buiten de deur houden (veiligheid)
… ziekten sneller opsporen (gezondheidszorg)

SIM IT & Design
SIM – Studievereniging voor ICT & Media – zet zich in voor het verbeteren van de studiesfeer en het verbreden en verdiepen van de studies van de Faculteit IT & Design voor De Haagse Hogeschool. Er worden verschillende activiteiten aangeboden door het gehele schooljaar heen en als SIM-lid krijg je diverse kortingen op schoolboeken en samenvattingen.

SIM zit in lokaal 2.89 in de Dutch Innovation Factory. Bekijk de website of loop gerust eens langs!


“De DIF is een hele fijne werkomgeving. Het is er minder massaal dan bij andere hogescholen en er is ruimte voor persoonlijk contact.”
~ Janneke de Graaff, Software Engineering, uit interview in Streekblad ~

“Bij ICT dacht ik aan: technisch, dus erg ingewikkeld. Maar je bent met deze opleiding niet alleen bezig met computers, maar ook met mensen. Je bent eigenlijk een beetje de brug tussen mens en computer. We krijgen namelijk ook psychologie. Ik denk bij ICT nog steeds aan techniek, maar door hoe je het hier leert is het voor mij begrijpelijk geworden."
~ Savannah Nurmohamed, van HHS-website ~