yellow shape
black shape


DE HAAGSE HOGESCHOOL

De Haagse Hogeschool biedt de voltijdopleiding HBO-ICT aan in de Dutch Innovation Factory. De opleiding is zo ontworpen dat je zelf in charge bent: jij bepaalt de invulling van je studie. Tijdens je studie krijg je veel keuze om je te verdiepen of te verbreden en werk je ieder half jaar aan nieuwe challenges uit de praktijk.  

Interessant? Kijk dan hier voor meer inhoudelijke informatie over de opleiding en de verschillende specialisaties: Innovative Developement en Information Security Management.
 


Wordt jouw hobby je toekomstige werk?

Studeer in Zoetermeer: HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool

Ben jij een gamer en wil je zelf toffe games kunnen ontwikkelen? Vind je het leuk om te hacken en wil je de fijne kneepjes leren zodat je straks alles weet over cyber security? Of herken jij de kracht van data en wil je weten hoe je het maximale uit data kunt halen? Dan ben je een HBO-ICT’er. 

Met HBO-ICT ligt de wereld letterlijk aan je vingers. Want ICT komt overal terug. In apps, beveiliging, online betalen, in wifi-netwerken en nog veel meer. Met deze opleiding werk je aan tech-oplossingen voor de maatschappij of het bedrijfsleven. Daarmee kun je alle kanten op.
 

Playground for Digital Innovators

Tijdens de opleiding staat jouw talent centraal. Waar ben je goed in en welke kant wil je op? Jij kiest jouw route. Het eerste halfjaar leg je de basis tot specialist met brede blik. Je leert niet alleen ontwerpen en programmeren, maar ontwikkelt ook je skills voor analyse en adviseren. Na een half jaar verdiep je je in bijvoorbeeld software engineering of cyber security.
 

Jij kiest jouw studieroute

In de Dutch Innovation Factory (DIF) word je onderdeel van een community van medestudenten, docenten, tech-specialisten uit bedrijfsleven en overheid. Je krijgt de ruimte om te focussen op de gebieden waarin jij excelleert. Je vult het onderwijsprogramma steeds meer zelf in, naarmate je verder komt in de studie. Je wordt stevig begeleid door docenten en experts uit de praktijk. We noemen deze vorm van onderwijs Innovative Development, omdat onze studenten al tijdens hun studie actief met innovatie bezig zijn. Bekijk deze video.
 

HBO-ICT, en dan?

Het ICT-werkveld is enorm breed. Op de locatie Zoetermeer kun je software engineer worden en ontwikkel je producten die kunnen variëren van game tot webshop en van DigiD tot ov-chipkaart.

Je kunt ook cybersecurityspecialist worden, dan ken je de beveiligingsrisico’s en weet je hoe mens en organisatie zich hiertegen kunnen wapenen. Na je studie kun je aan de slag als ethical hacker, security adviseur of crisismanager en bind je de strijd aan met hackers en online misdaad zoals phishing mails.
 

Werk jij mee aan de tech-oplossingen voor de toekomst?

Ondernemerschap is ook een belangrijk thema bij HBO-ICT. Om jouw ondernemerschap te ontwikkelen werk je samen met bedrijven aan challenges: actuele vraagstukken uit het ICT-werkveld. Je werkt samen aan opdrachten met succesvolle bedrijven zoals Tellick en RB Group. Diverse bedrijven in de Factory, zoals RB Group die wereldwijd succes heeft met een airline-app, zijn start-ups van alumni van HBO-ICT.
 

Locatie Zoetermeer: Dutch Innovation Factory

Studeren op de locatie in Zoetermeer is uniek. Want in de Dutch Innovation Factory werken onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers in één gebouw samen aan de ICT-innovaties van morgen. Op deze kleinschalige locatie krijg je veel persoonlijke aandacht en werken we teamgericht. Samen met je medestudenten en ondernemers in de DIF werk je aan projecten, met echte impact op de omgeving!

HBO-ICT wordt ook aangeboden op de vestigingen in Den Haag en Delft. Elke locatie heeft zo haar eigen sfeer en differentiaties.

  • Goed bereikbaar met het ov: bus, RandstadRail en trein
  • Voor alle profielen
  • Oplossingen bedenken waar mens, maatschappij en bedrijven echt iets aan hebben
  • Technologie combineren met creativiteit

Dus wil je doen wat je leuk vindt en je talenten verder ontwikkelen? Lees verder en meld je aan voor deze veelzijdige studie! 

Direct inschrijven!
 


“De DIF is een hele fijne werkomgeving. Het is er minder massaal dan bij andere hogescholen en er is ruimte voor persoonlijk contact.”
~ Janneke de Graaff, Software Engineering, uit interview in Streekblad ~

“Bij ICT dacht ik aan: technisch, dus erg ingewikkeld. Maar je bent met deze opleiding niet alleen bezig met computers, maar ook met mensen. Je bent eigenlijk een beetje de brug tussen mens en computer. We krijgen namelijk ook psychologie. Ik denk bij ICT nog steeds aan techniek, maar door hoe je het hier leert is het voor mij begrijpelijk geworden."
~ Savannah Nurmohamed, van HHS-website ~
 


SIM

SIM – Studievereniging voor ICT & Media – zet zich in voor het verbeteren van de studiesfeer en het verbreden en verdiepen van de studies van de Faculteit IT & Design op De Haagse Hogeschool, voor haar leden en voor studenten van de Faculteit. 

Elke maand kan je meedoen aan leuke workshops en activiteiten. Ook zijn er ieder jaar meerdere grote evenementen in de DIF in Zoetermeer zoals een barbecue en een gezellige LAN-party.

SIM zit in lokaal 2.89 in de Dutch Innovation Factory. Bekijk de website of loop gerust eens langs!

Connect met SIM!