Rodrigo Olmedo is een van de internationale startups die samenwerkt met onze incubator Crosspring. Hij is Braziliaans, 22 jaar oud en eigenaar van het bedrijf uGlobally, waarmee hij bedrijven helpt die internationaal willen uitbreiden.
Rodrigo’s voornaamste taak op het moment is advies geven. “We gaan met een bedrijf in gesprek en vertellen hen wat ze nog moeten regelen. Als het voor hen de juiste tijd is om internationaal te gaan, helpen we hen vervolgens met het kiezen van het perfecte land.”
Vervolgens worden de bedrijven opgevangen door een van zijn directe partners in 13 landen of indirecte partners in heel Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Voor alle informatie die ze nodig hebben, kunnen ze terecht bij de plaatselijke partners. “Ik zal zelf nooit alles kunnen weten over alle markten in alle landen”.
“Ik besloot om Brazilië te verlaten, omdat de Braziliaanse mindset verschrikkelijk is voor internationale zaken, ik zou daar niet kunnen doen wat ik wil doen, met de bedrijven waarmee ik dat wil doen.” Vervolgens sloot hij zich aan bij Crosspring, wat de doorslag gaf om voor Nederland te kiezen. “Uit het niets nam ik contact op met Maurice en vertelde hem dat ik naar Europa wilde komen. Ik zei dat hij een startup visa kon verstrekken. Hij keek er even naar en zei toen ‘Ja, dit lijkt me interessant, laten we het doen!’ en toen ging het allemaal heel erg snel.”
In de toekomst hoopt Rodrigo een platform te kunnen opzetten waar bedrijven middels het beantwoorden van een aantal vragen geautomatiseerd advies kunnen krijgen. De realisatie hiervan is nog wel een eind weg. “Eerst moet ik nog bots opzetten die informatie verzamelen van alle bedrijven in verschillende industrieën. Dat gaat allemaal nog een aantal jaren duren.”
Een platform is leuk, maar dat betekent ook dat hij zelf veel minder advies hoeft te bieden, dat vindt hij jammer.“Wat ik heel leuk vind, is de interactie met mensen. Ook zien dat mensen iets gebruiken wat ik heb gemaakt en dat het ook daadwerkelijk werkt, vind ik geweldig. Ik denk dat dat een van de grootste nadelen gaat zijn van het hebben van een platform”
 

X