Alaa Sharif doet de opleiding HBO-ICT Information Security Management en zit inmiddels in haar derde leerjaar.

Het heeft toegevoegde waarde voor een student als een Hogeschool midden tussen de bedrijven gevestigd is. Het verlaagt de drempel voor studenten om contact te zoeken met bedrijven en hiermee opdrachten voor school of stages uit te voeren. “Ik ken ook studenten die als werkstudent werken binnen een bedrijf dat in het Dutch Innovation Park gevestigd is. Ook worden er hierdoor regelmatig workshops en gastcolleges georganiseerd voor bepaalde blokken.”
“Het belangrijkste vind ik dat de student de mogelijkheid heeft om zich te oriënteren in het bedrijfsleven. Binnen de opleiding ISM studeren we niet alleen met casussen, maar voeren we vaak opdrachten uit voor verschillende bedrijven.”
Studeren in de factory vindt Alaa Sharif erg leuk. Ze vindt dat het gebouw een mooi design heeft en dat het een uniek concept is. Over de ligging is ze nu nog niet zo enthousiast, maar met het aankomende station dat eind december van dit jaar wordt geopend, wordt het een stuk makkelijker.
“Ik heb stage gelopen in Okayama in Japan, dankzij mijn docent Jaap de Bie ben ik hier terecht gekomen. ” Bedrijven in de factory zelf vindt ze ook interessant. “Daar loop ik zeker nog wel een keer naar binnen voor afstudeermogelijkheden”, vertelt de gedreven student.
Op vrijdag 6 april van 16:00 tot 20:00 uur is er een open dag in de Dutch Innovation Factory, waarbij je kunt kijken of ICT interessant is om straks te studeren.

X