june, 2020

27jun11:00 am5:00 pmVolg de 'Challenge the Cyber'-livestream!

more

Event Details

Wie lost de challenge op en ‘captures the flag’?

Deze zaterdag 27 juni doen twee teams met vijf studenten van HBO-ICT in Zoetermeer mee met dit landelijke evenement waarmee je je cybersecurityskills kunt laten zien. En jij kunt er ook bij zijn: volg de competitie online. Wij wensen de teams veel succes!

Programma
11.00 uur: Start CTF en opening van het evenement via de livestream
11.00-17.00 uur: livestream gepresenteerd door Chris van ‘t Hof vanuit het hoofdkantoor Secura, met elk hele uur interviews, video’s en een update van de scores.
17.00u einde CTF en virtuele prijsuitreiking

Ga naar de livestream!

Over CTC
Challenge the Cyber is een Capture The Flag-competitie voor jong Nederlands cybersecuritytalent. Cybersecurity is van strategisch belang voor Nederland. Met Challenge the Cyber willen wij nieuw en jong cybersecurity talent aanboren, noodzakelijke cybersecurity skills (aansluitend bij het ENISA curriculum) naar een hoger niveau tillen en jonge mensen inspireren een loopbaan in cybersecurity na te streven.

Tijdens CTC voeren teams gezamenlijk een aantal uitdagende opdrachten uit: om de vlag te veroveren moeten opgaven (van easy tot hard) gekraakt worden in een aantal categorieën. De challenges bieden genoeg uitdaging voor zowel beginnende hackers als doorgewinterde CTF-spelers. De CTF wordt ontwikkeld aan de hand van het ECSC-curriculum. De nationale Capture the Flag-wedstrijd Challenge the Cyber vindt online plaats op zaterdag 27 juni 2020. Er is plek voor maximaal 200 deelnemers.
Lees meer over CTC.

Time

(Saturday) 11:00 am - 5:00 pm

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X