yellow shape
black shape

Bart Zuidgeest (Oprichter NextNovate): ‘Wij geloven in: work the way you live’

16 april 2021

In de afgelopen jaren is dankzij de digitale transformatie veel veranderd in het werken in teams en op kantoren. De hulpmiddelen zijn onderdeel van deze revolutie en Bart Zuidgeest (NextNovate) zet daar volledig op in. NextNovate is lid van de Dutch Innovation Community.

Bart vertelt hoe de juiste hulpmiddelen, die mensen ook thuis gebruiken, het werken op kantoor een stuk makkelijker maken. Zo hebben Facebook en Google ook een zakelijk gebruik dat door veel Nederlandse bedrijven wordt ingezet. Het hybride werken wordt realiteit dankzij deze ontwikkelingen.

Visie NextNovate
“Wij geloven er heel erg in dat de manier waarop je gewend bent te werken prettig werkt. Dat moet de manier zijn hoe je graag wilt samenwerken met elkaar.” Tijdens het werken willen werknemers geen last hebben van de corporate elementen die hen tegenhouden in de creativiteit tijdens het samenwerken. “Als wij die lijn nog iets verder doortrekken: in de huidige tijdsgeest noemen wij dat asynchroon werken. Niet iedereen is op ieder moment van de dag even productief. Wij geloven er heel erg in dat de tools/hulpmiddelen die je vanuit huis kent, ook zakelijk goed in kan zetten. En sterker nog: dat die hulpmiddelen een onderscheidend vermogen opleveren in organisaties. Wij geloven in: work the way you live.”

Hybride werken
Er gaat een verandering in het werken plaatsvinden. Werknemers gaan plaats en tijd onafhankelijk werken. “Dat is precies waar wij voor staan. Aan de ene kant moeten de tools rekeninghouden waarop het gaat landen. Je wilt niet dat jouw data gaat rondzweven op thuiscomputers. Tegelijkertijd wil je dat jouw medewerkers overal direct aan de slag kunnen.” Maar wat is dan in het hybride werken de werkplek? “Dat is absoluut een ontmoetingsplek. We willen samen kunnen eten, we willen meetings met collega’s kunnen inplannen en we willen klanten uitnodigen. Ik geloof er heilig in dat we daar steeds meer naartoe gaan.”

Tips voor studenten
In het Dutch Innovation Park werken studenten en bedrijven samen tijdens zogenoemde challenges. Zij nemen vaak nieuwe tools mee de bedrijven in. “Laat als student zien wat er allemaal is. Neem jouw ervaringen, innovaties en tools mee naar binnen. Het is waanzinnig interessant.”

Meer weten over NextNovate en hun werkwijze? En hoe veilig is deze werkwijze? Bart Zuidgeest vertelt het in dit DIFx-interview.