yellow shape
black shape

Vincent Verbon (Morphé) vertelt over de meerwaarde die studenten meebrengen

02 april 2021

In het nieuwe DIFx-interview is Vincent Verbon (Mophé) aan het woord over de impact die studenten maken op een bestaand bedrijf en welke meerwaarde deze nieuwe generatie werknemers meebrengt aan kennis en vaardigheden. Morphé is gevestigd in de Dutch Innovation Factory.

Mantelzorgapp
Morphé houdt zich bezig met IT-transities, digitale transformatie en data. Zij helpen hun klanten op deze gebieden innoveren en doen graag iets terug voor de maatschappij. “De projecten die wij starten komen voort uit onze maatschappelijke betrokkenheid. Het idee was om een app te bouwen waar mantelzorgers actief worden ondersteund.” Morphé, gevestigd in de Dutch Innovation Factory, is hierdoor een samenwerking aangegaan met De Haagse Hogeschool. HBO-ICT-studenten hebben tijdens hun minor Software Engineering een mantelzorgapp ontwikkeld. “Daar is een hele mooie app uit gekomen. De twee jongens zijn inmiddels ook in dienst.”

De nieuwe generatie
De studenten van nu zijn opgegroeid met alle mogelijkheden. “Studenten zijn gewend om alles in de cloud te kunnen aanraken, te bewegen en te koppelen. Dat is anders dan het een geleerd patroon is. Ik vergelijk het altijd met mijn eigen kinderen. Als ik een scherm zie, en ik kan hem gebruiken, dan is dat een functionaliteit. Wanneer mijn jongste kinderen een scherm zien en zij het scherm niet kunnen bedienen, dan is dat een gebrek. Hetzelfde zie je bij studenten.” Deze nieuwe stroming kennis en vaardigheden levert bij Morphé grote big smiles op. “Het past ook bij onze cultuur: hoog in eigenaarschap, professionaliteit en individualiteit.”

Tips voor studenten
Een belangrijke tip in het IT-vakgebied is het leren programmeren. Ook behoort programmeren niet in het curriculum van de opleiding. “Goed programmeren, het wordt een bepaalde manier van denken die je op veel verschillende gebieden kunt toepassen.”

Vincent Verbon vertelt in het DIFx-interview meer over de mantelzorgapp. Bekijk het interview hieronder.

Volg ons op LinkedInTwitter en Facebook!