yellow shape
black shape

Gamebasics, communitylid van de Dutch Innovation Factory, verkocht aan internationaal bedrijf Miniclip

21 februari 2021

Gamebasics, bekend van Online Soccer Manager, is verkocht aan internationaal bedrijf Miniclip. In 2004 richtte Jeroen Derwort Gamebasics op om het spel Online Soccer Manager groot te maken. Miniclip, een ambitieuze gamestudio, gaat Online Soccer Manager verder laten groeien.

Gamebasics sluit zich aan bij Miniclip om verschillende ambities te verwezenlijken. “De eerste ambitie is Online Soccer Manager (OSM) te laten groeien. OSM is een groot spel, maar er zit zeker nog veel meer potentie in. Een partij als Miniclip heeft nog veel meer middelen om het aantal spelers te laten groeien. Een groot bedrijf heeft natuurlijk meer mogelijkheden.” De tweede ambitie is meer games ontwikkelen. “Gamebasics heeft maar één spel, door de overname hoopt Gamebasics meer games te ontwikkelen vanuit Zoetermeer.”

Betekenis voor Zoetermeer
“De CEO van Miniclip is een Nederlander. Zij hebben aangegeven dat de plek waar Gamebasics zich bevindt, in Zoetermeer tussen de grote steden en universiteiten, een perfecte plek is om talenten aan te trekken.”

“Eén van de belangrijkste redenen van Miniclip om Gamebasics over te nemen is vanwege het talent.” Het team van Gamebasics bestaat uit ongeveer zestig werknemers, maar een bedrijf wil natuurlijk altijd nieuwe instroom aantrekken. “Ik denk dat de samenwerking tussen de studenten en Gamebasics zijn waarden wel heeft bewezen en dat zal ook belangrijk zijn en blijven in de toekomst.”

Tencent
Tencent is het grootste mediabedrijf ter wereld en heeft een meerderheidsbelang in Miniclip. Het allergrootste bedrijf op het gebied van games. “Gamebasics is indirect in handen gekomen van het allergrootste mediabedrijf in de wereld.”

Volg ons op LinkedInTwitter en Facebook!