yellow shape
black shape

“De medewerker van de toekomst opleiden”

19 februari 2021

Ineke de Graaf en Jan van Laake van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology vertellen over het samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden en het onderwijs rondom Smart Technology. Slim samenwerken aan de technologie van de toekomst.

Slimme technologie doet de laatste jaren niet alleen haar intrede binnenshuis, zoals de lampen die in de huiskamer automatisch aangaan, maar het is ook een belangrijk onderdeel van de toekomst in de techniek en ICT. Smart Technology is de laatste jaren sterk in opkomst. “Enerzijds ligt de focus bij de CIV Smart Technology op de technologische kant, anderzijds op de toepassingenkant. Dan vertrek je dus meer vanuit het vraagstuk of vanuit het probleem.”

Het onderwijs
Het CIV Smart Technology zet zich in voor de continue ontwikkeling van de opleidingen binnen de techniek en ICT in samenwerking met het bedrijfsleven. “De medewerker van de toekomst opleiden. Wij krijgen die medewerkers nu binnen. De fungerende technologie en de technologie die eraan komt of er al bijna is, daar moeten de studenten voor opgeleid worden tijdens hun opleiding.” De opleidingen van mboRijnland bieden studenten de juiste kennis aan en geven de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen. “Deze kennis halen wij vooral bij de bedrijven. Kennisontwikkeling zit vooral bij de bedrijven die op de randen van de innovatie zitten.”

De toekomst
“Wij kijken vooral naar de zes toepassingsgebieden waar de verschillende opleidingen van mboRijnland onder vallen.” Deze toepassingsgebieden zijn: Smart Mobility, Smart Health, Smart Building, Smart Industry, Smart Logistics en Smart Energy. “De vraagstukken worden in deze zes toepassingsgebieden geprojecteerd.” Op deze manier wordt er gewerkt aan het vakmanschap van deze tijd en de toekomst. “Daar komt ontzettend mooi onderwijs uit.”

Wil je meer weten over het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology? Bekijk het nieuwe DIFx-interview hieronder.

Volg ons op LinkedIn, Twitter en Facebook!