yellow shape
black shape

DIFx – Dennie Bastiaan (Tellick) vertelt zijn visie op kunstmatige intelligentie

22 januari 2021

In dit interview spreken we met Dennie Bastiaan, oprichter en CEO van Tellick: een softwaredevelopmentbedrijf dat succesvol kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence) inzet voor klanten. Hij vertelt over zijn visie op de huidige situatie rond dit thema, en waar het in de toekomst heen zal gaan.

Tellick helpt haar klanten bij de digitalisering van organisaties en samenleving. Zij gaan voor slimme, digitale oplossingen die organisaties en mensen helpen effectiever te zijn. Bijvoorbeeld door het trainen en testen van data. Als het over de kwaliteit van software gaat, gaat het volgens Dennie Bastiaan erover of je het binnen de tijd en het budget hebt gerealiseerd en of je rekening hebt gehouden met etnische vraagstukken en privacy. Bij alles wat er gedaan wordt, moet privacy hoog in het vaandel staan.

“Tellick is als bedrijf misschien wel klein, maar we denken wel groot.” In de Dutch Innovation Factory houdt Dennie Bastiaan zich niet alleen bezig met kunstmatige intelligentie, maar ook met virtual reality. “Virtual reality is nu met COVID-19 heel erg actueel, want door de reisbeperkingen zijn ook de Nederlandse trekpleisters leeg. Dus wat is dan mooier dan een rondleiding aanbieden met VR. Het is levensecht.”

De toekomst
Het inzetten van kunstmatige intelligentie heeft grote potentie en zal een vlucht nemen in de komende jaren. “We overschatten wat er in een jaar kan gebeuren, we onderschatten wat er in 10 jaar kan.” Dennie Bastiaan wil graag in de toekomst kijken om te zien wat kunstmatige intelligentie over 30 jaar teweeg brengt. Rijden we over 30 jaar allemaal in geheel zelfrijdende auto’s?

Dennie Bastiaan deelt in het hele interview zijn ervaringen met en visie op kunstmatige intelligentie. 

 

Volg de Dutch Innovation Factory op FacebookLinkedIn en Twitter!