yellow shape
black shape

DIFx – Studenten aan het woord over de Internet of Things-Challenge

15 januari 2021

In het eerste DIF-x-interview spreken we met een studentenprojectteam van de IoT-Challenge. Zij vertellen waar zij het afgelopen semester aan gewerkt hebben in de Dutch Innovation Factory.

In het interview zijn drie studenten van de opleiding HBO-ICT (Innovative Development) aan het woord. Tijdens deze opleiding werken studenten aan challenges. Deze challenges bieden een up-to-date inhoud aan de opleiding en bieden studenten de kans hun talenten in de praktijk verder te ontwikkelen. De studenten werken nauw samen met de ondernemers in de Dutch Innovation Factory. “Je klopt gemakkelijk even aan bij de opdrachtgever om bijvoorbeeld bij diegene te zitten om te solderen.”

Ervaringen IoT-Challenge
Tijdens de IoT-Challenge (Internet of Things) gaan de drie studenten een aantal technische mogelijkheden onderzoeken om het aantal personen per ruimte te meten. “Wij hebben een klein apparaat met sensoren ontwikkeld dat mensen gaat tellen in een ruimte.” Met deze innovatieve toepassing kunnen gebouwen – tijdens de coronamaatregelen – beter worden gemonitord en benut. Gedurende het gesprek vertellen de studenten inhoudelijk over het project en hoe zij het ervaren om al meteen bij een klant aan tafel te zitten en verantwoordelijk te zijn voor het geheel. “Je bent eigenlijk hands-on bezig. In de praktijk leer je altijd het beste. Doen is wel echt de methode.”

 

Volg de Dutch Innovation Factory op FacebookLinkedIn en Twitter!