yellow shape
black shape

Grote ontwikkelingen voor Infinity IT in de Dutch Innovation Factory

11 februari 2022

Anneke Smit (marketingmanager) en Jordan Peters (eigenaar en mede-oprichter) vertellen over de groei van Infinity IT, de hechte samenwerking met de gemeente Zoetermeer en studenten van De Haagse Hogeschool, en hun passie voor één van de meest veelbelovende innovaties van dit moment: de Digital Innovation Box!

Infinity IT is is alweer een aantal jaar gevestigd in het Dutch Innovation Park en voert vanuit de Dutch Innovation Factory als Value Added Reseller complexe projecten uit bij multinationals, ziekenhuizen en overheden. Dit doen zij samen met een team van specialisten en HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool.

IT-studenten
Ieder jaar kunnen meerdere IT-studenten een stage doorlopen of één van de uitdagende afstudeeropdrachten uitvoeren. De focus ligt op een leerzame opdracht waarbij studenten kennis en ervaring op doen in het bedrijfsleven.

Anneke: “Binnen Infinity IT gaan studenten van De Haagse Hogeschool uit Zoetermeer aan de slag met use cases. Zij pitchen keer op keer geweldige ideeën waar de betrokken partijen écht wat aan hebben.” Wanneer de stage is afgelopen, willen studenten zich aan ons team binden. Er zijn al meerdere stagiaires bij Infinity IT begonnen aan de kickstart van hun carrière. “Het werken met de laatste innovaties en interessante klanten trekt hen aan.”

Daarnaast is Infinity IT in samenwerking met de gemeente Zoetermeer begonnen aan een nieuw project voor de minor Data Analytics & Science. Het is een doorlopend project, elk jaar werken nieuwe studenten aan specifieke opdrachten binnen deze meerjarige uitdaging en zij geven na een bepaalde periode het stokje door aan hun opvolgers.

“De samenwerking met De Haagse Hogeschool in Zoetermeer is hiermee nog verder versterkt. We investeren bewust veel tijd in de samenwerkingen met het onderwijs, de gemeente Zoetermeer en de andere ondernemers in de Dutch Innovation Factory, omdat we samen van elkaar leren en mooie resultaten kunnen bereiken.”

Digital Innovation Box
Op dit moment gebruiken bedrijven en overheden vaak verouderde applicaties vol met maatwerk. Die kosten veel tijd en geld om te onderhouden en sluiten vaak niet aan bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Het No-Code Applicatieplatform “WEM” wordt gehost vanuit de cloud. Het applicatieplatform maakt het mogelijk dat iemand zonder programmeerkennis zelf applicaties kan bouwen. Hierin ontwikkel je slimme applicaties direct zoals je het op dat moment bedenkt. Dit zorgt voor een andere ontwikkelaanpak waarmee 90% van de tijd wordt bespaard.

Een aantal organisaties, waaronder de overheid, staan niet toe dat hun applicaties in de cloud draaien. Daarom heeft Infinity IT in nauwe samenwerking met WEM de Digital Innovation Box ontwikkeld (een op WEM gebaseerd applicatie- en ontwikkelplatform dat binnen de eigen beveiligde omgeving gehost kan worden).

De Innovation Box bestaat uit een combinatie van op elkaar afgestemde hard- en software componenten, die binnen elke omgeving geplaatst kunnen worden. Inmiddels maakt de centrale overheid actief gebruik van dit platform.

Award
Infinity IT is begin 2022 voor deze Digital Innovation Box bekroond met de ‘Excellence in Innovation’-award van Dell Technologies. Jordan Peters: “Innovaties komen voort uit een combinatie van oplossingen en samenwerkingen. Daarom zijn wij erg enthousiast en trots dat onze passie voor innovatie is erkend door onze partner Dell Technologies.”

Groei Infinity IT
Infinity IT is hard aan het groeien. Inmiddels wordt voor de derde keer in korte tijd de kantoorruimte verdubbeld in de Dutch Innovation Factory. Het team bestaat op dit moment uit bijna twintig medewerkers, er komen de komende maanden weer minstens vijf nieuwe medewerkers bij. Maar, goed nieuws: er staan nog steeds vacatures en stageopdrachten open. Ben je geïnteresseerd en benieuwd wat Infinity IT jou te bieden heeft? Op de website van Infinity IT kun je direct solliciteren: https://www.infinity.nl/vacatures

In de loop van het jaar heeft Infinity IT nog mooie projecten op de planning staan op het gebied van innovatie, kennisdelen en onderwijs. Hierover later meer!