Verwelkomend door een kleine robot host met een hoge hoed stapte menig bezoeker vrijdag 15 juni de Dutch Innovation Factory binnen. De factory was voor een middag omgetoverd tot een waar interactief museum, met aan alle kanten de meest innovatieve technologische producten. De onderwerpen van dit jaar waren AR/VR, Exertion Games, Artifical Creatures en Wearable Technology.
Van een hindernisparcours in VR tot een hondentuigje met sensoren, de studenten hadden al hun creativiteit ingezet om in twee weken een bijzonder product neer te zetten. En dat was gelukt. Zo waande je je in de zandacademie in een magische wereld door rond te vliegen op een bezemsteel in Virtual Reality, kon je met twee ovenhandschoenen luchtaccordeon spelen of kon je skateboarden op een stilstaand skateboard.  
Chris Heydra, een CMD-docent, was ook weer erg te spreken over de resultaten van dit jaar. Een favoriet kiezen was lastig, maar wel zei hij “Skrappy is heel leuk, hij zit heel goed in elkaar”. Skrappy stond in het Atrium en was een schattig klein robotje dat de bezoekers nauwlettend in de gaten hield. Kwam je dichterbij? Dan zwaaide hij vriendelijk naar je.  
Daarnaast kon je in het Atrium met behulp van AR een uniek schilderij creëren door magneetjes met Romeinse cijfers samen op een bord te plakken. Ook stond hier “Tag Along”. Een systeem waarbij je je jas kon ophangen en deze vergrendeld werd tot je hem met een “tag” weer ontgrendelde.
Al met al waren de HCI labdagen en de expo weer een daverend succes en kijken we nu al uit naar de HCI Expo 2019!

X