Maandag 20 januari konden de leerlingen van het Picasso Lyceum, Oranje Nassau College en het Erasmus uit Zoetermeer tijdens de studiekeuze-informatieavond op het Picasso Lyceum op een ludieke manier kennismaken met HBO-ICT. Op het schoolplein stond een geldtransportwagen die is omgebouwd tot mobiele cyber security-escaperoom. Een initiatief van de Haagse Hogeschool en de Gemeente Zoetermeer vanuit het samenwerkingsverband in de DIF.
De cyber security-escaperoom gaf de scholieren inzicht in cybercrime. Hoe eenvoudig je persoonlijke gegevens afhandig gemaakt kunnen worden en hoe snel je in phising mails trapt. Zaken waar ook scholieren dagelijks mee te maken hebben. Dus leuk en leerzaam voor iedereen.
14 groepen hebben uiteindelijk deelgenomen. De winnende groep kwam van het Picasso Lyceum. De leerlingen wisten in 12:50 minuten te ontsnappen uit de escaperoom. Binnenkort krijgt elk teamlid een cadeautasje, dat door de gemeente Zoetermeer beschikbaar is gesteld en wordt uitgereikt door De HHs.
Tijdens de studiekeuze-informatieavond heeft de opleiding ook twee presentaties verzorgd die door zo’n 60 scholieren en hun ouders werden bezocht. Op zaterdag 1 februari van 10 uur tot 14 uur kunnen leerlingen een kijkje nemen in Dutch Innovation Factory en wat het onderwijs daar uniek maakt.

X