Donderdag 16 juli nemen 75 afgestudeerde HBO-ICT’ers van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer hun diploma in ontvangst. Deze kersverse specialisten studeerden af in de richting Software Engineering, Information Security Management of Business Information Management. Hun ambities? Cyberspecialist, software developer, app developer of businessanalist worden.

Maximale score
Je mag het een unicum noemen: dit jaar werd het afstudeerproject van Hugo Vink beoordeeld met een 10! Hij deed onderzoek bij RB group.aero – ook een alumnus van De Haagse en een van de succesverhalen in het Dutch Innovation Park: van student naar start-up naar grote internationale speler. Hugo onderzocht hoe RB group verschillende applicaties efficiënt in de cloud kan vormgeven: “Tegenwoordig worden grootschalige applicaties vaak vormgegeven met behulp van microservices, kleine deelprogramma’s die onafhankelijk meer of minder rekenkracht in de cloud kunnen gebruiken naar gelang de bedrijfssituatie hierom vraagt. De kunst is om deze services goed te laten samenwerken waarbij het totale systeem foutvrij en beheersbaar kan worden gehouden”. Docent Tim Cocx begeleidde Hugo: “Je komt het eigenlijk nooit tegen; dat er niets op het werk van een student aan te merken valt. Het werk van Hugo was dusdanig grondig en secuur neergezet en zo goed ingepast bij de bedrijfsstructuur van RB group dat hij er echt bovenuit steekt. Als er dan ook nog een sterke presentatie wordt gegeven waarbij elke kritische vraag wordt gepareerd kan je niet anders dan een 10 uitdelen.”

Van harte gefeliciteerd
En zo zijn er nog 74 verhalen van studenten met een geslaagd onderzoek. Wegens covid-19 heeft de diploma-uitreiking een afwijkend programma: studenten ontvangen in groepen van 25 hun diploma in het bijzijn van enkele familieleden. Locatie: T Brasserie (bij de Dutch Tech Campus) in het Dutch Innovation Park.

X